nazimaron9

Thursday, January 1, 2015

DUA KOSONG SATU LIMA

New Year. New Hopes. 
New Chapter of My Life.

Welcome 2015

Alhamdulillah berjaya menempuh pelbagai dugaan dan rintangan sepanjang 2014.
Manisnya lebih banyak berbanding pahit???
Xkowt, in 2014 dua org insan kesayangan aku
pergi meninggalkan diriku tanpa sebab....tapi ade sebab rasenyew..
sebab ORANG KETIGA !!

hahaha. semua sudah tertulis, jadikan yang
 INDAH sebagai kenangan
PAHIT sebagai pengajaran

LETS MOVE ON !!
ATURAN ALLAH ITU INDAH


Sunday, December 14, 2014

totally 👇

Tlg bangkitkn semula semangatku
Makin lama ak cuba melupakan
Makin kau datang dgn fitnah

Aku keliru jumpa manusia mcm kau
Smpai skrg sikit pun xrasa bersalah
Namun kau terus menyalahi aku..

Aku bodoh sebab terlalu baik...
Setiap kata2 aku pinta kemaafan
Sedangkan kau berkeras di pihak yg benar

Aku keliru...
Aku salah ke izinkan kau pergi begitu saje

Kawan kau tinggalkn sebab aku?
Aku dikatakan jaja cerita ttg kau?
Padahal semua org dok jaja cte sal kau dkt aku??

Aku da xnak amek tau..
Tapi kawan2 kau satu persatu nak buka cerita

Itu pun salah ak ke???

Aku bertahan selama ni
Aku bertahan dari ceritakan perkara sebenar
Aku tipu kawan2 ak dr mereka tahu hal sebenar

Walhal..mereka lagi tahu dari ak...
Sikit aku xbkak aib kau...tapi kau kata aku aibkn kau

Aib ke xaib ke..
Baiklah malu dgn Allah daripada malu dgn manusia

Ak sedar selama ni ak terlalu bebas bergaul
Kehadiran kau menyedarkan aku akan kebatasan sebuah pergaulan 

Lebih baik aku muhasabah dan sucikan diri dari dosa
Dari terus bercerita ttg kau..

Aku penat la. 
Aku kalah dgn tahap kesabaran aku sendiri

Yg menguatkan aku 
Adalah tahap positif diri aku sendiri

Aku akan kenangkan penderitaan insan lain
Daripada kisah hidup ak dan kau...
Banyak lagi insan yg teranaiya.. 

Aku bersyukur dengan dugaan ini. 
Insyallah 

Wednesday, April 16, 2014

Last Indoor Hockey Masum ~for..ME~


Entry koi kali ni adalah tentang part of my life..
hehe, I love hockey so much

Indoor Hockey Masum kali ni, mungkin yg terakhir kalinya..
I was fully training for 2weeks..
Im really want to achieve my goal for this tournament

This time, i never miss to score a goal...
Every game i've scored till my final game,

On Final Match, UPSI vs UPM
this is classic game ever. hahaha
Lagi sekali kami gagalkan kalahkan mereka di gelanggang sendiri..

Last year, berjaya kalahkan mereka dan merampas gelaran
Juara Indoor Masum di UMK, Kelantan..





Tapi this year, bermain di tempat sendiri masih tidak dapat pertahankan kejuaraan..
Kami kalah tipis ! 2-1 menerusi penalty shootout..

I was very frustated ..some player yg tak training PS took a penalty shootout,
y not tell others to take that penalty shootout..
But, aku tidak salahkan sape2 dlm kekalahan ini..
Ini semua TAKDIR dan rezeki tidak berpihak pada kami kali ni..

Kami sudah berhempas pulas sepanjang perlawanan akhir ini berlangsung
dan membawa kepada penentuan penalty shootout ..

I've scored penalty shootout with 100% of my dragflick skills.
Tapi, gol yg tidak membawa sebarang makna !
Saat tu kami da ketinggalan 2-0 ..hurmmm

First time jgk ak menangisi kekalahan...
usaha dan keringatku ternyata sia-sia..hurmm
but every players give their best !
Aku perlu redha dan terima kenyataan ini
Terutamanya my GoalKeeper...
Very unexpected when she shows her best ever potential that she have !
Im very proud of her, even we have some probs bfore tournament..
But she prove it on tournament ! Thanks dear Goalkeeper !

UPSI berjaya meraih pingat Perak Indoor Hockey MASUM 2014

Ternyata kesedihan kami sedikit terubat apabila
Men's Team berjaya pertahankan Kejuaraan Indoor Hockey Masum !
Tahniah Boys !








Silver medal with tears . :(



Tuesday, April 1, 2014

Tahniah Mamayaz Pengarah Pusat Sukan UPSI

Congratulations to dear mamayaz !
Atas lantikan sebagai Pengarah Pusat Sukan yg baru .
Hopefully terajui Pusat Sukan dengan adil dan amanah . hehe..
Chaiyok..chaiyok mamayaz.




Untuk speech buat julung kalinya sebagai Pengarah,
i've done fully record her speech.. hehehe..
Ucap tama beliau pada 
Majlis Penyerahan Bendera Kontingen UPSI Masum Fasa 1/2014

Sejak-sejak jadi pengarah ni, panjang leborr cakapnyew.. hahaha





Wednesday, March 12, 2014

#Doa4MH370




Hari ini da masuk hari ke5,
namun misteri kehilangan MH370 masih belum terungkai !
Ke mana hilangnya pesawat MH370??

Berbagai2 spekulasi aku da baca kat internet ni ...
Semua boleh di terima akal ..

Adakah mereka semua masih hidup?
Terkesan jgk kat hati ak ni... 
bayangkan lah kalau salah seorang yg ada dlm pesawat tu
adalah ahli keluarga kite...cmne lah agaknyeww kan..



Serius sedih + binggung dengan fenomena MH370 yang melanda 
seluruh dunia ketika ni..

Hilang terus...! Apa-apa pun kenalah berbalik
pada Pencipta yang satu..Maha besar lagi Maha Berkuasa
Allah s.w.t 

Kun Faa Ya kun..














Sebagai umat islam, kite hanya mampu berdoa..
Hanya Dia yang mengetahui segalaNya.


Tuesday, March 11, 2014

1st observation. #praktikum


Ive done my 1st observations by my lectrer last 2 days ago..
Its too bad presentation from me...my worst moment ever !

Yes.Im not prepare it...im too tired of many things...
still cant manage time to do my bussiness(rph)...that was my big mistake.
I dunno what happen to myself..im just not focus..! Cant describe what was bordering me...

I was being so bloody fool on my 1st obsrvtion..ive dissapointed my both mommas..they expect me can do better but i gve their opposite ..i know she was so dissapointed on me.
But, sumpah demi allah, not bcoz u r my observer i was take easy all that things..

NO ! Im not like that.... 
I know some people can judge me like that bcoz they r close to me..
no..no..i wont do that !

Im just feel bad...im not focus n quite nervous bcoz i want do better but cant..hurmmmmm,
Sometimes, i just wonder why i choose this profession...why? Hurmm..i miss my old dreams... #InteractiveMediaDesign
If this is my faith, i need to be more sincere to do all that kind of profession need..hurmmm..bersyukur lah dengan rezeki yang tuhan berikan.

Saturday, March 8, 2014

Konsert Teaterikal Suara Kita


Quality Time with him

Again me n him never miss to watch our idol AWIE ..
haha..die hard fans u'ollss..

This time, special for him bcoz he's really like SEMBILU..
so konsert ni 'reunion' for Awie, Erra dan Ziana Zain .
Serius menyingkap masa silam mereka bertiga..

Actually, last minute we decide to buy a ticket ..on saturday morning via online
and we go to kl after sekolah ganti sabtu tu,
show pulok mlm tuh ..hihi very da last minute one. hahaha
walaupun ada yg menganggap ianya satu pembaziran,
haha, ape deng kesohhh..kan..kan..

For da first time in Istana Budaya history,
pihak penerbitan membenarkan rakaman melalui gadget masing-masing 
selama 10 minit awal show tu..
Bukan senang oiii..dapatlah rakam nyanyian awie..erra n ziana secara live. perghhh