nazimaron9: November 2011

Monday, November 28, 2011

Salam Maal Hijrah 1433H



Bermula lah tahun baru buat semua umat islam di dunia ..

Syukur ke hadrat Illahi , kite masih bernafas sehingga ke hari ini .
Alhamdullilah !

Semoga terus mendapat hidayah dan petunjuk Illahi ..
amin ..

MAY ALLAH BLESS US WITH THE HAPPIEST MOMENT
AND EXCELLENT HEALTH ALWAYS

1 Muharram 1433 H



Friday, November 25, 2011

My Passport !




Passport ku hilang ...
huahua ...manyak susah oo..
sikalang kena wat passport baru lahh kan , 
adoyai , da lah skunk ngah school holiday ..
kena jugak lerr g Jab.Imegresen esok or lusa , aiya
sape mao follow saye ekk??

lesap lagi lahh rm100 kann ,,ish!!
aiyo, misti panjang berjela org beratur nx wat passport@renew ..
ishhh ...mnew lah kaw passport ! time ak nx gune ko nyorok ..
tym ak xnk gune, ko sengih2 je an depan ak ..
aiyah !! PASSPORT ! PASSPORT !!

saye mao pigi indon sana ..
mau cari pacar ..ganteng2 ..hehe
euuuu ...idaklah teman ..

ade indoor hockey game kat sane ..
kat daerah manew pun saya tak taw lagi ..
briefing pon lom .. hukhuk , 
yang pasti tarikh nyeww
4-12 Disember ni , 

Hopefully , saya pulang nanti dengan kejayaan !
GO UPSI ! hehe

Tuesday, November 22, 2011

Harimau Malaya JUARA








Tahniah Harimau Malaya 
Syukur ke hadrat Illahi ..dengan izinNya ..Malaysia Juara ..

Buat Indonesian diluar sana ..
Anda caci lah kami ..
Anda bakarlah bendera kami ..
Anda hina lah lagu 'negaraku' ...

Doa orang teraniaya selalunya termakbul

Malaysia berjaya membaham garuda 5-4 menerusi sepakan penalti
pada perlawanan akhir acara bola sepak SUKAN SEA di INDONESIA

Sejarah BolaSepak Asia sekali lagi tercatat
apabila MALAYSIA berjaya merobek jiwa hampir 100ribu rakyat indonesia dengan
kemenangan yang diredhai Allah SWT ..

Syukurlahh Malaysia JUARA

IM PROUD TO BE MALAYSIAN 

IM PROUD TO BE MEMBERS OF THE SPORT INDUSTRY 

Sunday, November 20, 2011

Biasiswa Sukan Atlet - KBS2011/2012




Berita baik tuk semua atlet Universiti sekalian ..

Biasiswa Sukan KBS sudah dibuka ..
setahun sekali ...

Mohon JANGAN tak mohon !

Klik link ni untuk permohonan


Kejohanan Hoki 9 KSN

Satu lagi kejohanan hoki akan berlangsung pada
10-11 Disember 2011
terbuka kepada semua warganegara dan juga bukan warganegara ..

Setiap pasukan - 12orang (9 pemain dan 3 pemain simpanan)
termasuk pengurus pasukan jika perlu

Yuran Penyertaan
RM100

Hadiah LUMAYAN !!


LELAKI TERBUKA
Johan - RM2500 (piala iringan, piala kejohanan, medal, cenderamata & sijil)
Naib Johan - RM1000 (medal, cenderamata & sijil)
Tempat ke3 - RM800 (medal, cenderamata & sijil)
Tempat ke4 - RM500 (medal, cenderamata & sijil)


WANITA TERBUKA
Johan - RM2000 (piala iringan, piala kejohanan, medal, cenderamata & sijil)
Naib Johan - RM800 (medal, cenderamata & sijil)
Tempat ke3 - RM500 (medal, cenderamata & sijil)
Tempat ke4 - RM300 (medal, cenderamata & sijil)

Tarikh Tutup Penyertaan
6 Disember 2011

Borang penyertaan boleh klik disini
Borang Hoki 9 KSN

Info selanjutnya klik di sini KSN



Tuesday, November 15, 2011

suka duka INDOOR UPSI OPEN

besh lahh jgk indoor open ni ..
penganjuran terbaeek dari upsi ..

tapi yg xbesh nyewww ..maen kat court simen ..huh 
luka2 lutut+tangan makk..nyah ...

hehehe ..hope akan datang ade lah pitch made from wood or synthetic fiber ..
kuranglah injury ..n baru leh maen dengan selesa ye idak ..

so, kalo indoor ni , saye lebih prefer maen kat pitch Indera Mulia ,
last time maen kat situ ..ASIA INDOOR HOCKEY TOURNAMENT dlu , 
n pitch satu lg yg menarik gak ..kat UPSI lah ..
dalam gymnasium tuh ..mmg besh !

so, result tuk game indoor ni ..
my team dapat 3rd place . boleh lahh kan ..
ade improve sikit dr laz year , yg dpt tmpat ke4 . hehe

ok. b4 diz tournament , ak agak tertekan+kecewa ngan someone .
si Polan ni ..memang menyakitkan hati ak yang amat sangat ! maha sakett lah hati wa.
memandangkan insan ni lebih tua dari saya , maka saya tidak menjawab ..
dan biarkan saja si polan ni terus menghentam ak ..
melontarkan segala macam terhadap ak ..
mengaibkan ak ..memang terbaikk ! 

TAHNIAH sebab ANDA SEORANG PENDENDAM .

huh , kecewa yg amat sangat ..
memang dah xde hati ak nak maen indoor utk UPSI mase ni ..
mungkin ak ada buat salah jgk ! come on lahh ..
setiap insan ade kelemahan . NOBODY IS PERFECT !
so , mengenangkan HOCKEY IS MY LIFE . 
saye maen lahh jgk ..

Bagi saya , si polan itu bertindak secara tidak professional ..
terlalu negatif ! sahsiah guru yg 0 !!
not a good coach! xpatot malukan anak buah depan org ramai .
after all happen . mmg ak xtao cara bagaimana lagi nx respect this guy !
tapi ...sabarkan lah jugak ..mohon petunjuk Illahi ..
ak berjaya tahan ..atas sokongan kawan2 + mama kuh .

so, this game . saye hanya score 1 jew ..
did u know . at this time ..after abes game penentuan tempat ke3/4 ..
ak skor penalty flick ..then
sebaik kaki kuh melangkah keluar dari court ..
datz a miracle ..bagaimana egonyeww si polan ni ..
yg xpernah ak sangka ... si polan ni ..
ucapkan terima kasih pd aku .. haha , 
akhirnya , yg ko maki , yg ko caci ..yg ko kutuk, 
yg ko kate konon ak ni STAR sgt ..
look ..bgaimana tunduknyew ego ko ! 
syukorlah ke hadrat illahi ..bkn ak pinta sedemikian ..
tapi hormatilah insan sesama insan ..
jgn lah berdendam tak tentu pasal !

ku sorotkan kenangan2 indoor game yg lalu ..
setelah sebulan baru ku update . haha

 hebat nih !

 with team from STEI, indonesia n Thailand

 during giving prize ceremony

 me n k.zia in action

 with my dear fwenz a.k.a bby lah sgt an .

 with our beloved hockey team n dr.nelfianty

lastly , ni adopted sista ! haha ..
credit this pic to adik FEATRAH


Sunday, November 6, 2011

Psikologi : Hanya Gambar !

Gambar 1




Gambar 2




 Gambar 3



Adakah gambar-gambar diatas bergerak ??
Kalau bergerak ..anda memang dalam keadaan tertekan/stress
so, pe ag ...g lahh rehat ..rest ur mind n body .

Kalau tidak bergeak : Anda dalam keadaan maintain gitu , no problem lahh tu , 
untunglahh tak stress kan .haha


Salam Aidiladha 1432H



Salam Aidiladha to all muslim in the world ..


Bersamaan 10 Zulhijjah 1432H kita akan menyambut ibadah
Hari Raya Aidiladha, iaitu Ibadah Korban.
Bagi mereka yang mempunyai rezeki lebih sedikit adalah 
tidak salah untuk membuat ibadah korban ini.
Ibadah korban ini adalah sunat muakkad dan ganjarannya sangatlah banyak.






Tuesday, November 1, 2011

Hate people do group assignment by ownself !!

Isu yang nak dikaitkan disini adalah 

Pelajar yang melakukan tugasan berkumpulan secara bersendirian tanpa mengajak kawan-kawan yang lain , 
INILAH DINAMAKAN SELFISH !
PENTINGKAN DIRI SENDIRI !

maka dengan itu , susahlah sangat bagi individu tersebut kerana memerah otak seorang diri .
kesian..kesian..ape pownn tak bolehh , 

Individu ini mungkin berasa dirinya terlalu bagus dan tidak memerlukan kawan2 !
Mungkin juga , dia rasa kawan dia tak sehebat otak geliganya . 
hahaha .. malang ehh orang cam gini ..
tak berkembang minda ..tersekat di dalam dunia seniri maaa...

Tapi , untung jugak ade individu mcm nih .. 
tak yah lahh yang lain penat otak , biar r die sorang2 nak pikirkan n siapkan ..
kihkih ... individu ini sangat hebat dan berkaliber lahhh kan , 

Dalam teori personaliti lima utama , individu ini boleh dikategorikan dalam salah satu lima dimensi utama iaitu 
KESETUJUAN
dari sudut negatif adalah seperti berikut :

- mementingkan diri sendiri
- selalu menentang
- bersikap dingin dalam perhubungan
- sangat cemburu
- keras kepala
- kedekut
- suka menyakiti 

bagi sudut positif pula :

- berhati lembut
- sopan
-pemurah
- mudah bersimpati
-mudah mempercayai
- memahami orang lain 

maka dengan itu , jangan lahh ada sifat seperti ini , tambah2 untuk student2 
UNIVERSITI ...

p/s : setakat ini ,saya belum mengalami lagi pengalaman bekerjasama dengan orang macam ni , mintak dijauhkan lahh orang bersikap mcm ni dari hidup saya as a STUDENT . Ini adalah berdasarkan pengalaman lampau sahabat saya .