nazimaron9: July 2012

Tuesday, July 31, 2012

#no title

Mood : Bosan


Ak ijan , sebagai seorang insan bernama ijan ,
ak kena tabah dalam mengharungi kehidupan ku sbg IJAN aka Noramizan .


2-3 hari ini , ak tak tahu menape ngan diri ak ni ha ..
mereng da kowt ! mungkin jgk ak blurr sbb da sminggu xjmpe kawan2 ak
kawan2 ak yg bersifat gila2 ! myHockeyTeam . hakhak ,
seriously ak bosan !  miss all my fwenz kat tg.malim :(


nak hang out ngan sahabat2 mereng ak kat ipoh ni ,
la ni bln ramadhan , sape nak layan ak , siang diorg kerja .. mlm terawih..
hurrmmmm :(
k.ety ade kt ipoh , tp die xsehat pulok ! kena tggu die sehat la..


Rutin ak tiap2 ari -->
Bgn tito --> Mandi --> On Lappy --> Keluar rumah (jusco,parade)
bazar ramadhan .. haha ,


Bile on lappy , da tentulah ak FB+Twitter
dan yg paling utama skunk ,
ak akan watch video ak score masum aritu , everyday without miss ! haha


Aku mmg tak suka duduk rumah . seriously TAK SUKA !
tapi sbb Opah ku ..ak kena jgk stay here ..hurrmm .
aku benci tgk gelagat manusia dalam rumah ni .




aku sukakan kedamaian + keseronokan + kebahagian !


Baru-baru ini ak dapat job from my beloved lecturer ..
job ni mmg feveret ak ! suke giler ..
im just finished chapter 1 n 2 ..selebihnya xstart nak wat lg ,da 2 ari ak leave mende tu ..
ak bosan ! ak xde mood nak buat ..i need to find sumthing to make myself happy !


tiba2 keadaan jadi rumit , beberapa jam yang lalu..
handphone problem . serius sedih gler !
handphone ak yg dlu pun mmg xleh gne da ! antar kedai , die prefer buy a new phone
so, use da old phone , then jadi lagu ni plak ! rosak !
ptot la otak ak pun 'hang' 2-3 harini ..hahaha..


so, lg tertekan hidup ak skunk ,
tp ak kena cool ! tabah hadapi segalaNya ..


myparents ..hurmm..
roadtax kereta wa mati , cara....
mmg xleh nak hang out lahh kan,
tapi ak tetap jgk guna kereta yg xde roadtax tuh ,
peduli ape !! ak bosan dok uma ..

tn.helmi ckp tggu bkak sem nanti baru die hidupkan roadtax kereta ku tu ..
wow, seorang pengawai polis ckp mcm tuh ?
nanti kena saman ..acane??? hurmm

tapi ak kena redha ..ni lah kehidupan ak sebagai insan bernama noramizan.

people dun understand what da real stories about my life
everyday, i'll spend 2-3 hours wif my dear mama , 
datz enough , to make me smile :)





Saturday, July 28, 2012

loveSTUFF : Watch


This is my lovely watch !
baru setahun 2 bulan pakai ..da jadi cm gini . cdeynyeww :(

Kos baikpulih jam ni adalah rm150 . mmm...
baik beli jam baru kann ?? tapi i'll repair this one jgk !

skunk ni da masok 6bulan ak tak pakai jam .
sdey sgt sbb nike watch tu rosak ! hukhuk ..

skrg dlm pencarian membeli jam baru .
maybe adidas or puma . hehe :)


adidas ni 1st choice
|
|
|
\/



Puma ni 2nd choice tp kalo ade warne biru ,
mmg wa grab yg ni jeww .. hehe
|
|
|
\/




Friday, July 27, 2012

Ramadhan 1433H


Salam Ramadhan buat semua umat islam.
Hari ini hari ke6 , yeaahhh lagi 24 hari nak raya !


Yesterday ,  berbuka puasa with "mama"
Location : The Coffee House, Impiana Hotel

agak mengecewakan berbuka disitu .
last year bkn main sodappp ! this year hampehh !
n xmeriah lgsung ..lalalala..
Mohon warga ipoh , jgn berbuka kat situ yeeepp..
cari tmpt laenn , kihkih .

As usual, Otak2 kempas adalah menu wajib apabila munculnya Ramadhan
so, bfore berbuka kat hotel , ptg tuh g bazar ramadhan kat stadium .
buy my Otak2 Kempas 1st ...hehe . midnite protku sentiasa lapar .
Otak2 lah juadahnyeww..hehehe :D 
kbai !

MASUM 2012




This is my best team ever in UPSI .
Best moment together with them !
Kami berjaya mencipta sejarah UPSI
dengan membawa pingat gangsa ..

Berbaloi dengan 3 stitches on forehead ni haa..
hikhik, terbaikk lah team !
Kejayaan kali ni adalah hasil semua pihak !
terutama mamaNel+mamaYaz , nyata kehadiran mereka
memberi sepenuh perhatian pada team tahun ni mmg menjadi !
Nyata berbaloii...

1st round 

UPSI vs UUM : 7-0
( i've scored 2 goals )

UPSI vs UTM : 2-2
( i've scored 1 best ever goals )

UPSI vs UPNM : 13-0
( was injured )

2nd round
UPSI vs UTeM : 6-0
( i've scored 1 goals )

SemiFinal

UPSI vs UiTM : 0-3
( we lost 3-0 )

3/4 Place

UPSI vs UTM : 3-0
( we win 3-0 )

Most Memorable Moment

1st injury in #HockeyLife



Hey , i juz hve mood to update my blog, juz back from johor a week ago , entri kali ni saya juz nak
cte my injury during play . 1st tym in my hocky lyfe after 12 years play hocky . huahua..syukurlahh kaw nak masih hidup ..hehe :D

Kjadian berlaku minit '1 game bermula UPSI vs UPNM, xsangke kjadian tu blaku sepantas itu,
juz small impaction , then itz bleeding ! urghhh ..after c da blood, ak tros pejamkan mata , until sampai atas katil di bilik pembedahan kecil ...wahh..caraa....kihkih, #PusatKesihatanUTHM .

credit to my dear mommas #mamayaz , accompany me all da time during im in pain :D
"ijan stay wif me" datz da words during im on stretcher waiting for ambulans . hehe
okayh , sampai dlm bilik doc , diorg ckp kena jahit lah ..mm, xterkejut pownn, ak mmg sentiasa redha dengan apa jua keadaan skali pown .. , maka bermula lah kelas jahitan diorg kat kening ku ..hikhik
tak rase ape pown ..sbb diorg da bius kan . :D, selesai jahit, doc tu tnye nak main lg ke pasni ,
ak ckp la, mistilah doc ..so , ak suruh nurse tu balut kepala , sbb nak main ag pasni . hehe

then, im going out from datz room, cari #mamayaz , then she told me datz our team r down,
da kena 2-0, so im sad lorhh . pastu doc suruh msok balek , nx bg injection . mmm :( , sampai kat pdg,
terkejut berukkk makkk nyahh... da 10-0 , UPSI leading ..haha, tipah tertipu makkk...kihkih .
FT UPSI menang 13 - 0 .

tiba2 teringat bfore game start , i've told #mamanel , if scored 3 goals , i want Tony Romas , last2
score 3 stitches on forehead . hahaha ..melepas tony romas kaww ! hakhak . kbai !

oppss !ade lg , this is 1st time in my life , i've finished all da medicine .
#saya takut makan ubat