nazimaron9: 2014

Sunday, December 14, 2014

totally 👇

Tlg bangkitkn semula semangatku
Makin lama ak cuba melupakan
Makin kau datang dgn fitnah

Aku keliru jumpa manusia mcm kau
Smpai skrg sikit pun xrasa bersalah
Namun kau terus menyalahi aku..

Aku bodoh sebab terlalu baik...
Setiap kata2 aku pinta kemaafan
Sedangkan kau berkeras di pihak yg benar

Aku keliru...
Aku salah ke izinkan kau pergi begitu saje

Kawan kau tinggalkn sebab aku?
Aku dikatakan jaja cerita ttg kau?
Padahal semua org dok jaja cte sal kau dkt aku??

Aku da xnak amek tau..
Tapi kawan2 kau satu persatu nak buka cerita

Itu pun salah ak ke???

Aku bertahan selama ni
Aku bertahan dari ceritakan perkara sebenar
Aku tipu kawan2 ak dr mereka tahu hal sebenar

Walhal..mereka lagi tahu dari ak...
Sikit aku xbkak aib kau...tapi kau kata aku aibkn kau

Aib ke xaib ke..
Baiklah malu dgn Allah daripada malu dgn manusia

Ak sedar selama ni ak terlalu bebas bergaul
Kehadiran kau menyedarkan aku akan kebatasan sebuah pergaulan 

Lebih baik aku muhasabah dan sucikan diri dari dosa
Dari terus bercerita ttg kau..

Aku penat la. 
Aku kalah dgn tahap kesabaran aku sendiri

Yg menguatkan aku 
Adalah tahap positif diri aku sendiri

Aku akan kenangkan penderitaan insan lain
Daripada kisah hidup ak dan kau...
Banyak lagi insan yg teranaiya.. 

Aku bersyukur dengan dugaan ini. 
Insyallah 

Wednesday, April 16, 2014

Last Indoor Hockey Masum ~for..ME~


Entry koi kali ni adalah tentang part of my life..
hehe, I love hockey so much

Indoor Hockey Masum kali ni, mungkin yg terakhir kalinya..
I was fully training for 2weeks..
Im really want to achieve my goal for this tournament

This time, i never miss to score a goal...
Every game i've scored till my final game,

On Final Match, UPSI vs UPM
this is classic game ever. hahaha
Lagi sekali kami gagalkan kalahkan mereka di gelanggang sendiri..

Last year, berjaya kalahkan mereka dan merampas gelaran
Juara Indoor Masum di UMK, Kelantan..





Tapi this year, bermain di tempat sendiri masih tidak dapat pertahankan kejuaraan..
Kami kalah tipis ! 2-1 menerusi penalty shootout..

I was very frustated ..some player yg tak training PS took a penalty shootout,
y not tell others to take that penalty shootout..
But, aku tidak salahkan sape2 dlm kekalahan ini..
Ini semua TAKDIR dan rezeki tidak berpihak pada kami kali ni..

Kami sudah berhempas pulas sepanjang perlawanan akhir ini berlangsung
dan membawa kepada penentuan penalty shootout ..

I've scored penalty shootout with 100% of my dragflick skills.
Tapi, gol yg tidak membawa sebarang makna !
Saat tu kami da ketinggalan 2-0 ..hurmmm

First time jgk ak menangisi kekalahan...
usaha dan keringatku ternyata sia-sia..hurmm
but every players give their best !
Aku perlu redha dan terima kenyataan ini
Terutamanya my GoalKeeper...
Very unexpected when she shows her best ever potential that she have !
Im very proud of her, even we have some probs bfore tournament..
But she prove it on tournament ! Thanks dear Goalkeeper !

UPSI berjaya meraih pingat Perak Indoor Hockey MASUM 2014

Ternyata kesedihan kami sedikit terubat apabila
Men's Team berjaya pertahankan Kejuaraan Indoor Hockey Masum !
Tahniah Boys !








Silver medal with tears . :(



Tuesday, April 1, 2014

Tahniah Mamayaz Pengarah Pusat Sukan UPSI

Congratulations to dear mamayaz !
Atas lantikan sebagai Pengarah Pusat Sukan yg baru .
Hopefully terajui Pusat Sukan dengan adil dan amanah . hehe..
Chaiyok..chaiyok mamayaz.




Untuk speech buat julung kalinya sebagai Pengarah,
i've done fully record her speech.. hehehe..
Ucap tama beliau pada 
Majlis Penyerahan Bendera Kontingen UPSI Masum Fasa 1/2014

Sejak-sejak jadi pengarah ni, panjang leborr cakapnyew.. hahaha





Wednesday, March 12, 2014

#Doa4MH370




Hari ini da masuk hari ke5,
namun misteri kehilangan MH370 masih belum terungkai !
Ke mana hilangnya pesawat MH370??

Berbagai2 spekulasi aku da baca kat internet ni ...
Semua boleh di terima akal ..

Adakah mereka semua masih hidup?
Terkesan jgk kat hati ak ni... 
bayangkan lah kalau salah seorang yg ada dlm pesawat tu
adalah ahli keluarga kite...cmne lah agaknyeww kan..



Serius sedih + binggung dengan fenomena MH370 yang melanda 
seluruh dunia ketika ni..

Hilang terus...! Apa-apa pun kenalah berbalik
pada Pencipta yang satu..Maha besar lagi Maha Berkuasa
Allah s.w.t 

Kun Faa Ya kun..














Sebagai umat islam, kite hanya mampu berdoa..
Hanya Dia yang mengetahui segalaNya.


Tuesday, March 11, 2014

1st observation. #praktikum


Ive done my 1st observations by my lectrer last 2 days ago..
Its too bad presentation from me...my worst moment ever !

Yes.Im not prepare it...im too tired of many things...
still cant manage time to do my bussiness(rph)...that was my big mistake.
I dunno what happen to myself..im just not focus..! Cant describe what was bordering me...

I was being so bloody fool on my 1st obsrvtion..ive dissapointed my both mommas..they expect me can do better but i gve their opposite ..i know she was so dissapointed on me.
But, sumpah demi allah, not bcoz u r my observer i was take easy all that things..

NO ! Im not like that.... 
I know some people can judge me like that bcoz they r close to me..
no..no..i wont do that !

Im just feel bad...im not focus n quite nervous bcoz i want do better but cant..hurmmmmm,
Sometimes, i just wonder why i choose this profession...why? Hurmm..i miss my old dreams... #InteractiveMediaDesign
If this is my faith, i need to be more sincere to do all that kind of profession need..hurmmm..bersyukur lah dengan rezeki yang tuhan berikan.

Saturday, March 8, 2014

Konsert Teaterikal Suara Kita


Quality Time with him

Again me n him never miss to watch our idol AWIE ..
haha..die hard fans u'ollss..

This time, special for him bcoz he's really like SEMBILU..
so konsert ni 'reunion' for Awie, Erra dan Ziana Zain .
Serius menyingkap masa silam mereka bertiga..

Actually, last minute we decide to buy a ticket ..on saturday morning via online
and we go to kl after sekolah ganti sabtu tu,
show pulok mlm tuh ..hihi very da last minute one. hahaha
walaupun ada yg menganggap ianya satu pembaziran,
haha, ape deng kesohhh..kan..kan..

For da first time in Istana Budaya history,
pihak penerbitan membenarkan rakaman melalui gadget masing-masing 
selama 10 minit awal show tu..
Bukan senang oiii..dapatlah rakam nyanyian awie..erra n ziana secara live. perghhh



video










Sunday, February 23, 2014

Larian Puteri RPS 2014

This is da best event ever in RPS !
Hati rasa tenang bila semua terpendam dpt diluahkan ...
Darah rps masih kuat mgalir dlm diri....
7tahun ak di rps...xpernah rase gembira mcm la ni...
Hahaha..Guru Sukan dilabel.sombong oleh seorang hamba Allah yg bru 2bulan.bersama RPS...
Senang jeeee judge org cm gitu !
Ok.xnak cte pjg sal hamba Allah tu....
Larian Puteri RPS tahun ini diadakan di kawasan perumahan berhampiran sekolah sahaja...bfore this kat pdg polo..
Tahun ni meriah apabila, pengetua sporting+ckgu2 yg sempoi..termsuk diri dengg ni haaa sbgai guru praktikum..
Bakti tros merudum jatuh selepas zaman kegemilanganku di rps..
Johan keseluruhan = Yakin
N.Johan = Murni
3rd place = Bakti
4th place = Setia
Kalo zaman deng dolu...Yakin n Murni selalu berada dibawah..la ni da rotate.Haha

Thursday, February 20, 2014

Terima Kasih Dr. Ruaibah Yazani . MamaYaz

Result semester 6 yang paling aku nantikan .
Sepanjang sem ni, mcm2 jadi kat koi ...
Tambahan pulokk, koi selalu keluar kelas sepanjang sem ni.

Alhamdulillah , result kali ni masih maintain dan DL again..

Thanks my beloved mamaYaz .

TerimaKasih sebab bagi A pacak utk subjek Hoki (mase sem 3) 
dan yang paling penting
still giving me A pacak utk Latihan Industri...


Malu sebenarnya nak cakap depan2.. hehe,
so entri kali ni khas utk Dr.Ruaibah Yazani Bt. Tengah (mamayaz)

Untuk Latihan Mengajar, sekali lg di bawah penyeliaan
Mamayaz, hope still deserve A pacak. haha
Insyallah, akan gunakan ilmu yg ada untuk mendidik adik2 RPSian ku . hahaha

Insyallah, akan gunakan segala jenis kaedah pengajaran yang telah diajarkan.. hehe
Xkan ku sia-siakan pengajaran papa shan selama berpanas di padang UPSI.


Wednesday, February 19, 2014

SUKIPT 2014


Kenangan yang TAK berapa nak manis,
kami gagal sempurnakan peluang keemasan yang diberi ..

Selangkah je lg kaki nak ke final, tapi kami gagal..
Tak semua yg kte impikan akan dapat semudah itu,
banyak lagi perlu diperbaiki ...

Sumpah , ini satu2nya tournament yg amat mengecewakan !
tak pernah sedih mcm ni sepanjang main hoki . hurmmm :D

Dlu, mase sekolah kena drop pun x rase sedih gini, hahaha
Tapi walau macam mane pun,

ATURAN ALLAH ITU INDAH

Pasukan upsi berjaya mendapat tmpat ke4 setelah tewas kepada Uitm
 dalam perebutan pingat gangsa SUKIPT, hukhuk
(ulangan masum 2013) .

Adakah hoki upsi terus berada di tanggan ke4 dalam sukan hoki antara IPT ??
Sampai bilakahhh ??



Thursday, February 13, 2014

Birthday present from IBU

This vacation yg xdirancang..tup..tup ckp nx p holiday jeww..then bring us to universal studio singapore ! Wahh exciteddd...then my beloved mother said, this is birthday present to us ..

Last time ive been here on 2010..4years ago, but datz time so many people !! This time, we choose weekdays..so less people..hehe.enjoy !!

After finish my last paper for this sem..back to ipoh n next day go to JB..

1st day, check in tune hotel with rm236 (3day2nite) . Hehe murahkan..jimat kos sebab nx shopping kt USS.. rm236 tu including with bus ticket to USS.. rm25 per person (Odyssey Bus). Malam merayap2 serata JB..Our dinner kt kdai fans ManUnited..atau lebih dikenali sbgai Manyoorr..hahaha..adoi,naseb baek ak tak pakai bju chelsea mlm tu..hihi..
Kedai makan ni mmg best !! Siap ade live band ag... Restoran Singgah Selalu (JB Old Trafford) ..dekat je ngan tune hotel n berhadapan danga bay..

2nd day, early in da morning..bgerak ke sgapore..n have much fun there till 7pm..gerak blik hotel mnaiki bas yg sama.

Monday, January 20, 2014

Bila akan berakhir

Dua hari lepas...suddenly make me shocked again...patot ke ak tkot ?? Benda lama berulang kembali..adakah itu amaran bahawa dia akan terus menghantui ?? Da lama sgt ...ak hanya mampu melihat..xde ape yg mampu kami bantu kecuali berdoa pada yang Esa... Sampai bila tidurnya diganggu..kuatnya dia hadapi semua tu.. Ya Allah, sesungguhnya engkau maha berkuasa...engkau tamatkan penderitaannya ..engkau lindungilah keluarga ini..